Tips voor het wassen van je overhemden

Overhemden wassen. Hoe pak je dat aan? Want sommige mannen dragen dagelijks een overhemd. Trek je deze twee keer aan naar kantoor? Of kan ik het overhemd nog opfrissen? Als je eenmaal gaat wassen krijg je te maken met strijken en drogen.

We behandelen al deze vragen en meer! Zo weet je zeker dat je overhemd lekker fris ruikt op het juiste moment. Of dat deze fris in de kledingkast beland. Lees je mee?

Overhemden Wassen. Maar Liefst 11 Tips Op Een Rij

 •  Hoe vaak moet je overhemden wassen
 •  Was je per kleur anders?
 •  Moet je een nieuwe blouse eerst wassen?
 •  Knopen open of dicht tijdens het wassen?
 •  Is er verschil per soort stof?
 •  Welk programma gebruik je?
 •  Hoe zorg je dat ze niet krimpen?
 •  Hoe voorkom ik dat ik alle overhemden moet strijken?
 •  Zijn katoenen overhemden de oplossing?
 •  Overhemden met de hand wassen
 •  Hoe zorg je dat overhemden en blouses lekker blijven ruiken?
 •  Heb jij een tip? Laat het weten in de reacties!

 


Waarom een blog over het wassen van overhemden?

 

Mijn vader droeg elke dag een schoon overhemd en dus was er bij ons vroeger thuis strijkwerk genoeg! Tel daarbij op dat ik een moeder heb, die gewoon alles strijkt. En je raadt het al wie dan wel eens de pineut was om de boel even weg te strijken? Moi!

 

Want daar gaat deze blog over. Wat, wanneer en hoe moet je overhemden wassen? Zoals in al mijn blogs ga ik uit van mijn eigen ervaring en hoe ik dat van mijn moedertje heb geleerd.

 

En nee, je hoeft geen medelijden met me te hebben. Want na deze klusjes hadden we altijd nog tijd genoeg om leuke dingen te doen. Ik heb een fantastische jeugd gehad, waar ruimte was voor vrije tijd en plezier.

 

 


Hoe Vaak Moet Je Overhemden Wassen? En Hoe Voorkom Je Zweetlucht?

Tja, hoe vaak je een overhemd moet wassen hangt natuurlijk ook een beetje af van je persoonlijke hygiëne. Je moet je voorstellen dat je meestal een overhemd of blouse onder een colbert draagt. En die hebben best aansluitende mouwen. Ik hoef niet in details te treden om aan te geven waar de meest onfrisse geur dan vandaan komt.

 

Transpireer je veel, dan is dit natuurlijk onder de oksels. Ik wijs onze jongste zoon van 11 jaar er nu al op. Meestal doucht hij ‘s avonds. Uit de douche dep je de huid onder de oksels goed droog en doe je er wat deodorant op. Ik vind het dan zelf altijd fijn om bijvoorbeeld een crème of een spray te gebruiken. ‘s Nachts transpireer je niet zo heel veel dus is dit voldoende.

 

Let op! Ga er de volgende ochtend niet vanuit dat de deodorant dan nog werkt.

 

Wanneer je ‘s morgens opstaat en je heerlijk opfrist, vergeet die oksels dan niet even opnieuw mee te pakken. Dus pak een heerlijke washand. Persoonlijk vind ik die fluffy washandjes van Optidee helemaal top. Gebruik een goed stuk zeep. Denk aan die van Lush of een heerlijk stuk Marseille zeep op basis van olijfolie. En boen die broeinesten weer lekker fris.

 

Voorzie ze van een heerlijke frisse deo. Ik gebruik altijd de Loveli Zen of Fresh Cotton. Trek daarna een schoon, katoenen t-shirtje aan met korte mouwtjes. Dit neemt heel veel vocht op wanneer je veel last hebt van overmatig transpireren en het voelt gewoon veel aangenamer op je lichaam.

 

Doe je parfum of eau de toilette op voordat je je overhemd of blouse aantrekt. 
‘s Avonds hang je je overhemd netjes op een kledinghangertje en misschien nog even de handstomer erbij langs. Op deze manier heb je de meeste kans dat je je overhemd nog een tweede ronde kunt aantrekken zonder dat mensen acuut naast je flauwvallen. Maar bij twijfel? Altijd in de wasmand doen haha!

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.