Hoe vind ik een visagist voor mijn trouwdag

Iedereen wil dat hun grote dag soepel verloopt. Prachtig haar, mooie huid en lichaamsbouw, betoverende jurk en een stijlvolle setup. Maar hoe kiezen vindingrijke bruiden hun visagist voor hun speciale dag? We spraken met talloze bruiden en kwamen met een lijst met veel voorkomende overwegingen. Deze 10 tips helpen je de juiste keuze te maken, en we hebben het niet over je wederhelft.

1. Begin vroeg

Ongeveer acht maanden voorafgaand aan je bruiloft, begin met het noteren van make-upartiesten en hun werken. Als je onlangs een bruiloft hebt bijgewoond en je de make-upstijl van de bruid leuk vond, vraag dan naar de naam van de make-upkunstenaar en doe wat onderzoek naar hun portfolio om te beoordelen of je het leuk vindt wat ze doen. Ook handig is het maken van een moodboard dat de looks weergeeft die je leuk vindt. Dit kan als inspiratiebron dienen voor je toekomstige make-upartiest.

2. Beoordelingen doen ertoe

Elke make-upartiest heeft een trackrecord en het loont om beoordelingen van eerdere klanten te lezen. Doe mee en lees opmerkingen op bruidsforums om een ??idee te krijgen van wie wie is in de bruidsmake-upindustrie. Van daaruit kunt u de top paar make-upartiesten met wie u meer wilt spreken of zelfs selecteren voor uw grote dag shortlist. Denk eraan dat je referenties van recensies van andere bruiden gebruikt en niet alleen marketingteams om je te overtuigen van hoe goed hun artiesten zijn.

3. Probeer het eens

Op dezelfde manier als autokopers een testrun aanvragen voordat ze hun aanbetalingen doen, vraag dan of de visagist een proefsessie kan doen. Je huid is immers net zo belangrijk als je grote dag en je zou willen zorgen voor degenen die hun spullen kennen.

Neem tijdens de proef foto's van de make-up die je leuk vindt en deel het moodboard en al je voorkeuren zodat de make-upartiest een idee krijgt van wat je wilt. Plan een hele dag schieten, zowel binnen als buiten. Op deze manier zul je niet alleen zien hoe goed de make-up in het echt meegaat, je zou het ook als referentie kunnen afdrukken. Dit kan vooral handig zijn, zodat je visagist kan beslissen welk type foundation je voor je binnen- of buitensegmenten tijdens de grote dag wilt gebruiken. Merk echter op dat proeven meestal tegen betaling zijn.

4. Onderzoek hun producten

Sommige make-upartiesten houden graag van een bepaald merk make-up. Als u specifieke huidproblemen heeft geef dit dan voor of tijdens de proefsessie aan en slechts een beperkt aantal producten kunt gebruiken, moet u dit ook in uw korte lijst vermelden.

5. Vergeet je haar niet

Je trouwlook is onvolledig zonder gestileerd haar, en hier is een waardevolle tip die een bruid met ons heeft gedeeld: het helpt wanneer je make-upartiest en haarstylist goed kunnen samenwerken. Plan een proefsessie wanneer zowel stylist als artiest tegelijkertijd aan u kunnen werken, zodat u mogelijke botsingen in meningen of opflakkeringen kunt voorkomen. Onthoud dat bruiloften soms een werkomgeving met hoge druk kunnen zijn, en wanneer grote gezinnen of bruiloftsverlovingen een rol spelen, helpt het echt om te weten dat je mensen hebt die hoe dan ook achter je staan. 

Aan de andere kant, als je make-upkunstenaar verdubbelt als je haarstylist, is het een goed idee om ook zijn of haar haarportfolio te bekijken, om ervoor te zorgen dat je net zoveel van de hairstyling houdt als van de make-upstijl.

6. Denk aan je gevolg

Factor in make-up voor uw bruidsmeisjes, familieleden en speciale gasten. Praat met je make-upkunstenaar en zorg ervoor dat deze bij de kosten is inbegrepen. Laat je visagist precies weten hoeveel andere mensen haar diensten nodig hebben, zodat ze kan beslissen of ze assistenten moet meenemen. Dit is vooral belangrijk als je een enorme omgeving hebt. Stel, als je een gezin van twaalf hebt, moet je misschien zeker een ondersteunende make-upkunstenaar krijgen om je gasten er goed uit te laten zien, terwijl je make-upkunstenaar alleen voor jou zorgt.

7. Informeer hen over uw locatie

Een bruid vertelde hoe ze haar make-upkunstenaar naar de werkelijke trouwlocatie bracht, zodat ze konden beslissen welk gereedschap ze moest meenemen. Toegegeven, ze had een strandhuwelijk gepland en dingen worden rommelig met een beetje zand en zee. Het is echter altijd beter om je aankomende make-up artist te laten weten waar ze mee werken, en dat geldt ook voor hun omgeving. Van sommige make-upartiesten is bekend dat ze buitenhuwelijken beleefd afwijzen omdat ze liever werken in meer gecontroleerde omgevingen zoals een hotelbalzaal of een chique restaurant.

8. Stel het budget op en plan B

Werk altijd een budget uit voordat je je visagist ontmoet. Een goed uitgangspunt zou zijn om te streven naar kwaliteit. Vraag je visagist om je te helpen begrijpen welke producten ze zullen gebruiken en waar je in essentie voor betaalt. Sommige bruiden gaan zover dat ze stand-up make-upartiesten inschakelen in het onwaarschijnlijke geval dat hun belangrijkste make-upartiest niet op de dag zelf kan verschijnen. Hoewel kostbaar, geeft dit de bruid gemoedsrust en het vertrouwen om te weten dat ze een rampenplan heeft. Wil je na het lezen van deze blog mee info of een afspraak in plannen, mail me dan via deze link. Alvast veel plezier met het voorbereiden van jouw mooiste dag.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.